Niko|KRŠTENJE

 

Niko je veseli dječak koji se voli slikati i stalno igra rukicama i nogicama. Tata kaže da će biti nogometaš, a možda bude i rukometaš : ).

Ono što me posebno dojmilo kod ovog krštenja je sama ceremonija na misi. Do sada nisam vidjela ništa slično. Na samom početku svećenik dočekuje roditelje, kumove i male slavljenike čim uđu u crkvu i tu dječici udjeljuje prvi znak križa te ih zatim svečano uvodi u crkvu do oltara. Na samom kraju još jedan simboličan čin u kojem svećenik s radošću prima novokršteno dijete i uzdiže ga da svi mogu vidjeti novog člana kršćanske zajednice. Bila su tri krštenja tog dana i svoj djeci se taj dio isto svidio i mirno su promatrali iz visoko uzdignutih svećenikovih ruku. Cijeli obred je bio poseban, s puno simbolike i s lijepom propovijedi, punom korisnih savjeta za roditelje i kumove u odgajanju mladih kršćana i njihovog uvođenja u život vjernika.

AKPhoto-KRSTENJE-Niko-(1) AKPhoto-KRSTENJE-Niko-(2) AKPhoto-KRSTENJE-Niko-(3) AKPhoto-KRSTENJE-Niko-(4) AKPhoto-KRSTENJE-Niko-(5) AKPhoto-KRSTENJE-Niko-(6) AKPhoto-KRSTENJE-Niko-(7) AKPhoto-KRSTENJE-Niko-(8) AKPhoto-KRSTENJE-Niko-(9) AKPhoto-KRSTENJE-Niko-(10) AKPhoto-KRSTENJE-Niko-(11) AKPhoto-KRSTENJE-Niko-(12) AKPhoto-KRSTENJE-Niko-(24)AKPhoto-KRSTENJE-Niko-(14) AKPhoto-KRSTENJE-Niko-(25)AKPhoto-KRSTENJE-Niko-(16) AKPhoto-KRSTENJE-Niko-(17) AKPhoto-KRSTENJE-Niko-(18) AKPhoto-KRSTENJE-Niko-(19) AKPhoto-KRSTENJE-Niko-(20) AKPhoto-KRSTENJE-Niko-(21) AKPhoto-KRSTENJE-Niko-(22) AKPhoto-KRSTENJE-Niko-(23)