Amalija & Luka|VJENČANJE

 

Ovo je zapravo trebalo biti moje prvo vjenčanje. Amalija me još prije godinu dana, kad se zaručila, sva uzbuđena pitala mogu li joj biti fotograf. Tada mi je to bilo još toliko nezamislivo da sam htjela ne prihvatiti. Njihovo vjenčanje je podrazumijevalo cjelodnevni angažman uz tradicionalne običaje, ceremoniju i feštu do jutarnjih sati i nisam tada bila sigurna koliko bih uspješno to napravila. Ali našle smo dobitnu kombinaciju, da joj ja budem dodatni fotograf. : ) Bilo mi je olakšanje što ću moći ispuniti Amalijinu želju te brusiti svoj talent i upotpunjavati znanje, a da tako poseban dan ne bude u potpunosti prepušten mom skromnom iskustvu.

Tako da sam na dan vjenčanja Amalije i Luke imala priliku raditi uz talentiranog Silvija Volarića. Ja sam se više fokusirala na dokumentiranje Amalijine strane proslave te nastojala uloviti što više trenutaka i detalja bez da smetam glavnom fotografu. Poslije sam se čula sa Silvijem i dobila sam prolaznu ocjenu što se tiče svog inkognito stila fotografiranja ; ).

U nastavku je dio tog dana iz moje perspektive.

 

Volim fotografirati vizažiste na djelu, kako elegantnim potezima kistom naglašavaju prirodnu ljepotu očiju i usana te transformiraju naše lice u umjetničko djelo. Valentinu sam upoznala preko Amalije u sličnom okruženju, kada ju je šminkala za jedno od mojih prvih izleta u portretnu fotografiju. Kao i uvijek, Tina je napravila vrhunski posao i Amalija je izgledala prekrasno.

 

 

Amalija je bila toliko vesela i opuštena mlada da sam joj se iskreno divila. Uživala je u svakom trenutku svog dana. Voljela bih da sam ja na dan svog vjenčanja bila barem upola toliko opuštena kao ona ; ).

 

 

Naravno, uzbuđenje je poraslo kad je Luka sa svojom ekipom polagano prilazio kući.

 

 

Luka se nije ustručavao pokazati koliko mu je bilo emotivno vidjeti po prvi put Amaliju u vjenčanici, samo nekoliko sati prije nego će postati muž i žena.

 

 

“…U dane kada sja sunce ne trebate me paliti. Ali kada ste izvan sebe od radosti, kada je malo dijete na putu ili neka druga lijepa zvijezda zasja na horizontu vašeg života, tada me upalite.

Upalite me kad se smrači, kad u vaš život uđe oluja, kada se pojavi prva svađa, kada nijemo trpite zbog nečega, tada me upalite…”

 

 

Cvjećarka Anamarija je napravila prekrasni buket za mladu i revere te okitila crkvu, ali ukrasi i cvijeće u restoranu su mene najviše oduševili. Bilo je toliko predivnog cvijeća i detalja te je sve prekrasno ukomponirano u jednu priču da sam uživala dok sam fotografirala : ).

 

 

S obzirom na svoje skromno iskustvo fotografiranja vjenčanja ja sam jako zadovoljna kako je sve ispalo.  Cijeli dan sam se dobro zabavljala, a u sali sam se uspjela i pridružiti prijateljicama na plesnom podiju : ).

Ovo mi je bilo jedno od boljih vjenčanja i fešta na kojima sam bila! Amalija, Luka, puno vam hvala što ste me pozvali da budem dio vašeg dana!