"Izađite iz sjene vi čije su ruke izrezbarene iskustvom, ali osmijeh i dalje krasi vaša lica."

PROJEKT

Izlazak iz sjene

About Image

Ja sam Andrea Kovač. Kreativka, fotografkinja i umjetnica za svoju dušu. Vlasnica sam branda Andrea Kovač Photography.

Pomažem ženama poduzetnicama da se kroz profesionalne fotografije predstave i povežu s onima kojima je potrebna njihova usluga/proizvod. Također, pomažem obiteljima da sačuvaju uspomene fotografiranjem trudnica, novorođenih beba i obiteljskih portreta.

Ja postajem vidljiva tek sada, na pragu četrdesete godine. Tek sada upoznajem pravu sebe i svim talentima i dijelovima osobnosti koje sam kroz godine zapostavila dopuštam izlazak iz sjene. Često se pitam kako bi sve bilo da sam ranije upoznala ljude koji bi me vodili do mog ostvarenja (punih) potencijala. Da sam ranije imala uzore, osobe od kojih bih mogla učiti, koje bi mi mogle pokazati što je sve moguće!

"Ako postoji onaj koji se zaputio prema snovima, neka nam pokaže put."

IDEJA PROJEKTA

Kroz ovaj projekt želim pozvati žene koje su dosad prošle svoje kušnje, došle na drugu stranu s ranama i ožiljcima, ali i s osmijehom na licu jer se nisu predale! Želim da takve žene koje hrabro guraju dalje istupe i pokažu se za primjer drugima, budu ohrabrenje i motivacija svima koje tek kreću ili se boje krenuti svojim putevima.

Riječ karakterističnu za pojedinu ženu i njezin put kaligrafijom ispisujemo na dio tijela koji zajedno odaberemo i radimo portrete. Fotografijama želim poslati poruku drugim ženama da ih motivira da idu dalje i kad je teško te da je moguće prebroditi neko teško iskustvo i na kraju izaći s osmijehom na licu.

MOJA MOTIVACIJA

U jednom periodu dogodilo se više toga što me inspiriralo za ovaj projekt. Tina Primorac (Paresia) je pisala novu knjigu koja naglašava ljekovitost riječi i razgovarale smo kako ćemo zajedno napraviti naslovnicu za njezinu knjigu. Prolazila sam mentorski program Vidljiva od Nele Kačmarčik Maduna (NKM Online) jer sam u jednom trenutku došla do spoznaje da i ja želim biti vidljiva. Koliko god mi moja nevidljivost služi kad dokumentarno fotografiram toliko me sprječava da se povežem s drugima. Napisala sam poglavlje o svojoj poduzetničkoj priči za knjigu Be your own boss zajednice žena. Tu sam se počela otvarati pričanju svih segmenata svoje priče. Iako o nekima slobodnije govorim, a o nekima još nisam spremna u dubinu, željela bih doći i do te faze da bez straha pošaljem svoju poruku ako smatram da će biti nekome od pomoći. Krenula sam crtati vodenim bojama kroz tečaj Whimsical Faces od Ivane - Artful Haven. Htjela sam se povezati s djetetom u sebi i počela sam doživljavati oslobađanje kreativne energije, vraćanje igranju i prepuštanju intuiciji.

Počela sam sve to primjenjivati u svom životu i poslu. Više se igrati i slušati onaj osjećaj iznutra koji mi govori što bih htjela i što bi bilo zabavno raditi. Otkad se ideja rodila samo se razvijala i razmišljala sam samo o tome. Shvatila sam da ja to želim i moram napraviti. Prvenstveno za sebe, a onda i za sve ostale žene koje se boje napraviti prvi korak.

"Ako postoji onaj koji je shvatio istinu, neka nam je otkrije."

SUDIONICI PROJEKTA

TVOJE SUDJELOVANJE

Zašto mi, žene, koje kročimo svojim stazama, koje pronalazimo svoje autentične živote koristeći svoje potencijale i talente ne bismo pokazale drugim ženama i djevojkama da je to moguće? Svima treba netko tko je sve to prošao da nam kaže da će sve biti uredu, da ćemo preživjeti, da ćemo iz svega izaći malo promijenjene, ali spremnije za sve što nas čeka dalje! Nije da nismo imale svoje teške trenutke i životne priče, ali izborile smo se i tu smo gdje jesmo radi njih. Oblikovale su nas i guramo dalje veseleći se novim izazovima i prilikama. 

Kroz ovaj projekt želim i tebi pružiti priliku da osvjestiš sve što si do sada prošla, slaviš svoje pobjede i ispričaš svoju priču. Želim da zajedno izađemo iz sjene, jer vjerujem da sve naše priče i primjeri savladanih izazova mogu jako puno pomoći drugim ženama da znaju da nisu same, da sve imamo svoje borbe, ali da se može doći do ostvarenja snova i živjeti po svome.

S fotografijama i pričama trebamo zajedno biti vidljive i poslati poruku kroz izložbe, članke na portalima, objavama na društvenim mrežama i svim drugim načinima koje zajedno osmislimo.

Želim da ovakvo fotografiranje na kraju za tebe bude lijepo i osnažujuće iskustvo! Naša autentičnost i sve što smo prošli je nešto što nam omogućava da ostavimo jedinstven trag. Mi ovakve kakve jesmo smo jako vrijedne i želim da sve toga budemo svjesne te svojim primjerom pomognemo drugima na njihovim životnim putevima.

"Ako postoji onaj koji je u svakom iskustvu prepoznao život, neka nas poduči."